Tanıtım


Batman Üniversitesinin ve Yüksekokulumuzun amaç, misyon ve vizyonu doğrultusunda; nitelikli, çağdaş düşünceye sahip, güçlü, yetkin, her türlü yeniliğe açık, özgür, çalışmaktan yılmayan, dinamik bir eğitim kadrosu ile, aynı görüş ve misyonu evrensel boyuta taşıyacak, Üniversitemizin ismini gururla ve daima yüksek düzeylere çıkaracak, bilimsel alanda ulusal ve uluslararası başarılara imzalar atacak bireyleri yetiştirecek bir yüksekokul olmaktır.
 
 
                                                    
 
Batman Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Yabancı Diller Yüksekokulu kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 5/2/2015 tarihli ve 1307731 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16/2/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.
 
Yüksekokulumuz bünyesinde
  1. Yabancı Diller Bölümü
  2. İngilizce Mütercim - Tercümanlık Bölümü
  3. Arapça Mütercim - Tercümanlık Bölümü
olmak üzere 3 bölüm mevcuttur.
 
Yabancı Diller Bölümü çatısı altında Batman Üniversitesi’nin tüm fakülte/yüksekokul ve meslek yüksekokullarının Yabancı Dil (İngilizce) servis dersleri, mesleki  İngilizce dersleri  ve hazırlık sınıfı  derslerini okutmak/yürütmek ; ayrıca yabancı dil kurslarının açılması, her türlü yabancı dil sınavının yapılıp ilan edilmesi gibi iş ve işlemler  Yabancı Diller Yüksekokulumuz tarafından gerek UZEM üzerinden, gerekse yüz yüze yapılmaktadır.
 
Yabancı Diller Bölümü, Batman Üniversitesi öğrencilerini, bölümlerinin hedefleri doğrultusunda akademik yaşamlarında ve kariyerlerinde İngilizceyi etkin olarak kullanabilecek düzeye getirmeyi ve öğrencilere İngilizce dinleme, okuma, yazma, konuşma ve eleştirel düşünme becerilerini günümüz iletişim teknolojilerinden de yararlanarak kazandırmayı hedeflemektedir.
Türkiye geneli doluluk oranı %100 olan Arapça Mütercim Tercümanlık ile İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümlerine 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde öğrenci alabilmek için gerekli olan çalışmalar yapılmaktadır.
 
Akademik ve İdari Personel Durumu;
9 öğretim görevlisi ve 2 idari personel görev yapmaktadır.
 
Yüksekokulumuzun Fiziki Koşulları;  Batman Merkez Kuyubaşı Köyü Harrato Mevkii 428 nolu parsel 7.353.857,14 M2 yüzölçümlü ve şehrin güneybatı yönünde merkezden yaklaşık 22 km uzaklıkta Üniversitemiz bünyesinde Batı Raman Kampüsünde bulunan Fen – Edebiyat   Fakültesi Binasında 2016-2017 öğretim yılı güz yarıyılından itibaren faaliyetleri sürdürmektedir.
                                                                                                  
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Doç. Dr. Süleyman BAŞARAN
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Müdür